пʼятницю, 18 травня 2018 р.

Учитель добра і краси (до річниці народження В.О. Сухомлинського)


     В. О. Сухомлинський із особливою гордістю мовив: «Що найголовніше було в моєму житті? Без роздумів відповідаю: любов до дітей», далі: «… тридцять три роки безвиїзної праці в сільській школі були для мене великим, ні з чим не порівнянним щастям. Я присвятив своє життя дітям, і після тривалих роздумів назвав свою працю «Серце віддаю дітям», вважаючи, що маю на це право».


      Василь Сухомлинський всебічно розкрив роль і значення школи як об'єктивного фактора виховання особистості. Школа — це місце, де дитина повинна відчувати щастя, повноцінність свого духовного життя, радість праці та творчості. До школи він підходить діалектично — від "школи під голубим небом", школи природи, чуттєвого, емоційно-конкретного сприйняття світу до школи як джерела духовності, культури, моральних цінностей, місця розв'язання протиріч і конфліктів.

     Так, 18 травня 2018р. учнями 3-А класу та класним керівником Гузинець О.Ф. було проведено виховне заняття на тему «Людина добра і краси».


     Метою заняття було ознайомити учнів з життєвим шляхом В. Сухомлинського, вчити розуміти, відчувати золоті зернята доброти і милосердя його літературної творчості, виховувати любов до рідної землі, до людей, які живуть і працюють на ній. 

     Учні підготували презентацію про життєвий і творчий шлях великого педагога, яку оформили вигляді стінгазети, зачитували твори, декламували вірші, малювали малюнки, грали невеличкі п’єси, співали пісні про дитинство та красу України.

Немає коментарів:

Дописати коментар