понеділок, 2 листопада 2020 р.

Повідомлення для батьків та учнів початкових класів Середнянського ОЗЗСО

Шановні учні та батьки!

     Хочу повідомити Вам приємну новину – у жовтні поточного року наша школа стала опорним закладом освіти. Як Ви вже звернули увагу, у заголовку було написано Середнянський ОЗЗСО – така тепер скорочена назва нашої школи, що означає Середнянський опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Ужгородської районної ради. Сподіваємось на більш широкі можливості та додаткове державне фінансування. 
     Також, змушена повідомити не дуже втішну новини, оскільки у нашому районі встановлено „червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Нажаль, встановлено обмеження на відвідування закладів освіти учнями. Тому, згідно наказу відділу освіти Ужгородської РДА (додається), з 02 листопада 2020р. переходимо на навчання з використанням технологій дистанційного навчання (дистанційне навчання – онлайн).

     Вірю, що така форма навчання ні вчителям, ні Вам не до вподоби, оскільки ніщо не може замінити живе спілкування учнів з учителем у класі. Але, нажаль, мусимо зараз підлаштовуватися до карантинних обмежень, оскільки
дирекція школи не може приймати рішення щодо відновлення очного навчання. Рішення приймає Ужгородська РДА.
     Навчання у цей період буде продовжено по тій же схемі, як весною, через viber-групи, де вчителі будуть щодня публікувати завдання та, по можливості, пояснення для школярів. Однак розуміємо, що треба вдосконалювати систему дистанційного навчання, застосовувати нові технології (повірте, вчителі присвятили багато свого вільно часу для вивчення новітніх інформаційно-комунікаційних технологій).
     Так, для онлайн-консультацій (живе спілкування з учителем) будемо використовувати платформу Zoom, адже деколи одне слово-підказка учителя для дитини відіграє важливу роль у засвоєнні навчального матеріалу, особливо нової теми. Тому, просимо Вас по можливості встановити платформу Zoom на будь-який ґаджет та допомогти учням у користуванні ним. Якщо у вас виникнуть питання, то ви завжди можете звернутися до класного керівника чи до мене.
     Ми розуміємо, що з об’єктивних причин (повільний Інтернет, відсутність ґаджетів, навчання декількох дітей у сім’ї і т.д.) не всі учні зможуть використовувати цю платформу Zoom. Не хвилюйтесь, учителі постараються врахувати індивідуальний підхід до всіх учнів. Але прохання також врахувати, що згідно п.12 Положення про дистанційну форму здобуття повної загальної середньої освіти, організація освітнього процесу під час дистанційного навчання здійснюється у межах робочого часу педагогічних працівників. Однак, учителі, розуміючи складні умови навчання за дистанційною формо, йдуть на поступки. Тому, якщо учитель до вечора не встиг перевірити роботи учнів, то зранку обов’язково перевірить і надасть зворотній зв’язок.
     Онлайн-консультації на платформі Zoom будуть проводитись згідно окремого розкладу, який буде Вам додатково повідомлено – надіслано у viber-групи. Також повідомляю, що ми врахуємо той факт, що учням початкових класів самостійно опрацьовувати навчальний матеріал складно, проводити багато часу за цифровими пристроями шкідливо, отож будемо старатись не перевантажувати школярів.
     Шановні батьки, дякую за підтримку та розуміння нас, учителів! А також за те, що приділяєте багато часу для навчання учнів вдома!
     Бажаю всім нам міцного здоров'я. Бережіть себе та своїх рідних.

З повагою заступник директора з
навчально-виховної роботи
Л.І.Горгош

 

Немає коментарів:

Дописати коментар