четвер, 3 травня 2018 р.

Навчання вчителів майбутніх 1-х класів методиці компетентнісного навчання «Шість цеглинок» (ЛЕГО)


     2 травня 2018 року на базі Закарпатського інституту післядипломної освіти було проведено навчання вчителів майбутніх 1-х класів, де педагоги нашої школи опанували методику ЛЕГО. Кожен учитель мав змогу попрацювати з набором «Шість цеглинок».

     Як пояснює генеральний директор The LEGO Foundation Джон Гудвін, Шість цеглинок” це технологія навчання, яка допоможе учням тренувати пам’ять, розвивати моторику і творчо мислити. Через гру вони зможуть навчитися, наприклад, таким умінням як вирішення проблемних завдань.
     ЛЕГО – одна з найвідоміших і поширених нині педагогічних систем, широко використовує моделі реального світу і предметно-ігрову середу навчання і розвитку дитини.
     Перспективність застосування ЛЕГО - технології обумовлюється її високими освітніми можливостями: багатофункціональністю, технічними та естетичними характеристиками, використанням у різних ігрових і навчальних зонах.
      Діти народжують нові ідеї, втілюючи в реальність те, що могло б бути насправді. І допомагають їм у цьому різноманітні набори ЛЕГО, які створюють поживний ґрунт для гри, навчання, творчості, фантазії.
     Основним видом діяльності школярів є гра. Робота з конструктором ЛЕГО дозволить молодшим школярам у формі пізнавальної гри дізнатися багато важливих ідей і розвинути необхідні в подальшому житті навички. Відбувається знайомство з навколишнім світом за допомогою гри та творчості.
     Вчителі здобули теоретичні відомості про освітній потенціал гри ЛЕГО, ознайомилися з методикою компетентнісного навчання «Шість цеглинок», здобули практичні навички роботи з ЛЕГО та отримали задоволення від гри-навчання.

Немає коментарів:

Дописати коментар